Tato kari jablková a celerová polévka je přesně to, co potřebujete během sezóny Kapha. Kyselá jablka a zázvor dodávají jemně kyselou, ale také mírně kořenitou chuť. Tuto lahodnou krémovou polévku doporučujeme na oběd; je zvláště vhodná pro typy Kapha a nabízí zdroj tepla během sezóny Kapha.
Kari-jablečná a celerová polévka (Kapha Polévka)
Příprava
Oloupejte celer a jablka a nakrájejte je na 1 cm kostky. Nastrouhejte zázvor. Lehce rozehřejte ghí v hrnci. Zeleninu, jablka, koření a cukr pomalu orestujte v hrnci, dokud se do vzduchu nedostane jemná vůně. Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Zakryjte a nechte 20 minut vařit.
Rozmixujte polévku, dokud nebude hladká. Poté rozšlehejte „crème fraîche“ – jemnou smetau - do polévky pomocí metly. Podle chuti přidejte sůl a pepř.
Pokud si chcete užít polévku večer, můžete použít místo jemné smetany kokosové mléko.
špaldové Grissini
Příprava
Hrubě rozdrťte v hmoždíři fenykl.
Zamíchejte všechny ingredience do středně tuhého těsta. Zakryjte a nechte 30 minut uležet. Těsto zformujte do roliček a poté nakrájejte na plátky o velikosti ořechů. Zakruťte je do tenkých 20 cm dlouhých tyčinek. Předehřejte troubu na 200 ° C a pečte přibližně 20 minut, dokud nezezlátnou.
Jak podávat jídlo
Tato kari- jablková a celerová polévka chutná ještě lépe, když jsou uspořádány s plátky jablek, celerovými listy, kousky crème fraîche a špaldy grissini.
INGREDIENCE NA 4 porce
Kari, Apple a celerová polévka
600 g celeru
2 kyselá jablka
1 polévková lžíce ghí
2 cm čerstvý zázvor, strouhaný
2 bobkové listy
1 lžička kurkumy
1 lžička koriandru
½ lžičky černého pepře
1 lžička ajwain
1 lžička surového třtinového cukru
1 l zeleninového vývaru
2 lžíce crème fraîche (nebo zakysaná smetana)
Sůl a pepř
Špaldové Grissini
150 g jemně rozemleté špaldové mouky
100 g celozrnné špaldové mouky
1 lžičku prášku do pečiva bez lepku
1 lžička soli
1 lžička surového třtinového cukru
1 lžička fenyklových semen
30 g ghee
150 ml teplé vody