MÁSLO GHÍ ORGANICKÉ

 
  • 1 z 6
 

PRO PŘÍPRAVU SNADNO STRAVITELNÝCH JÍDEL

Dostupnost Zvolte variantu Vyprodáno Vyprodáno
Varianta
250 Kč 340 Kč od 250 Kč    
Kategorie DOPLŇKY STRAVY
 

Maharishi Ayurveda Organic Ghee je čisté kravské ghí, které obsahuje zdravé tuky a je skvělým zdrojem výživy pro tělo. Ghee má v ájurvédě zvláštní postavení a je považováno za posvátné. Kravské ghí známé v ájurvédě jako "Amritam" se doporučuje zařadit do každodenní stravy.

Vyrovnává Pitta a Vata dóšu v těle a zvyšuje Ojas a Sattvic guna v těle.

Zlata ulita - odstavce TUKY

Náš organismus ke své životaschopnosti potřebuje stálý přísun tuků s nenasycenými mastnými kyselinami, noboť jedině díky jim se pak tuky dokážou sloučit s bílkovinami a stávají se rozpustnými beze zbytku ve vodě. Náš organismus je pak dokáže vstřebat do všech svých tkání, až na úroveň kapilár.Takovéto tuky mají schopnost vázak kyslík a mohou být tedy na kapilární úrovni aktivní a dodávají lidkému tělu energii.  

Na trhu vznila bohužel řada ztužených pokrmových tuků, ve kterých se jejich nenasycené mastné kyseliny připravují o své schopnosti vázat kyslík, zničí se jejich elektronové pole a jejich schopnosti slučovat se s bílkovinami, tedy i jejich rozpustnost v tekutinách živého organismu, což se v důsledku projevuje, při dlouhodobé konzumaci postupnou devastací našeho organismu. Takovým tukům se raději vyhýbejte.

Zlata ulita - odstavce CO JE GHÍ?

Tradiční ghí je máslo, ze kterého byla voda a mléčná sušina odstraněna jemným zahříváním. Jde o  tzv. bezvodný tuk, který je vyčištěný a zbavený bílkovin, čímž se umožní jeho vysoká trvanlivost, nežlukne, nekazí se, ale přitom jsou zachovány všechny původní nenasycené mastné kyseliny jako u čerstvého másla.

Aby ghí mělo ty správně vlastnosti a účinky, je třeba, aby máslo, z kterého se ghí tepelným procesem vytváří, bylo z ověřitelného zdroje, kvalitní, vždy čerstvé a nejlépe z farem s ekologickým šetrným hospodářstvím. Proces přepouštění a čistění trvá tak dlouho, dokud je ghí skutečně bezvodé, což dle hustoty a množství másla může trvat i 6-10 hodin. Čím déle se přepouští, tím je bělejší a dle dávných ájurvédských spisů získává více vnitřního ohně AGNI, které naše tělo potřebuje ve všech metabolických procesech, tedy nejen v trávicích.

 Zlata ulita - odstavce POUŽITÍ V AJURVÉDĚ

Ájurvédská kuchyně používá ghí už po tisíce let místo másla, oleje nebo tuku. Pro dušení, smažení a pečení, pražení koření,  na chleba nebo toast samostatně nebo s kořením a přidává se k vařenému jídlu pro zvýšení chuti. Můžete jej použít k přípravě sofistikovaných, snadno stravitelných jídel. Zintenzivňuje chuť dušené zeleniny. Často se používá i místo másla na pečivo s černou solí nebo medem.

Ghí se také velmi osvědčilo používat jako mast, na rozdíl od masti ze sádla, je pokožkou plněvstřebatelné, bez škodlivých usazenin.

Zlata ulita - odstavce GHÍ S MEDEM PRO VAŠE DĚTI

Ghí s medem na krajíci rozpečeného chleba, je ten nejlepší energetický start do nového dne, je vhodnou výživovou kombinací pro děti - podporuje trávení a nevyžaduje při trávicím procesu v těle emulgátor žluč, protože se plně se vstřebá.


Zlata ulita - odstavce ZDROJ MLÉKA PRO VÝROBU GHÍ

Mléko, ze kterého pochází naše originální Ghí se odebírá z oblasti mnoha malých farem (kolem Wodensee). Má charakteristickou lehce ořískovou chuť a zlatavou barvu, a říká se, že čím menší je farma, tím lepší je jeho chuť. Čím déle prochází mléko kovovým potrubím, tím horší je jeho chuť. Máslo není homogenizováno a ghí z něj vyrobené má proto přirozenou krystalickou zrnitou strukturu, která je snadněji stravitelná. Nepoužívají se žádné průmyslové postupy - odstředivky, vakua a přidávání plynů - které umožňují rychlou a levnou výrobu ghí. 

Zlata ulita - odstavce CERTIFIKACE 100% BIO

 Originální Ayurveda Bio Ghí je vyrobeno přesně podle ajurvédských tradičních receptur, s láskou a péčí dle nejpřísnějších ekologických pravidel. Bez přidaných barviv, aromat a aditiv. Bez toxických těžkých kovů. Bez laktózy, cukru a lepku.


 Zlata ulita - cista bez mezer- web-ok ZNÁMÉ ÚČINKY GHÍ DLE STARÝCH INDICKÝCH SPISŮ

  • VYŽIVUJE, ZPRŮCHODŇUJE A REGENERUJE CÉVY
  • MÁ PROTIVIROVÉ A PROTIRAKOVINOTVORNÉ VLASTNOSTI
  • OBSAHUJE MINERÁLY - DRASLÍK, FOSFOR, HOŘČÍK, VITAMÍNY A,D a E
  • ZLEPŠUJE ZRAK
  • PODPORUJE ČINNOST JATER
  • POSILUJE LEDVINY
  • ZVYŠUJE IMUNITU
  • ABSORBUJE A VYLUČUJE Z TĚLA TOXINY
  • PODPORUJE PAMĚŤ, MYŠLENÍ A INTELIGENCI
  • NAPOMÁHÁ PŘI RYCHLEJŠÍCH HOJENÍ TRŽNÝCH RAN
  • OMLAZUJE A REGENERUJE ORGANISMUS
  • ULEVUJE PŘI POPÁLENINÁCH, ODŘENINÁCH A SVĚDĚNÍ POKOŽKY
  • PROČIŠŤUJE ŽLUČOVÉ CESTY A JÁTRA
  • ZAJIŠŤUJE OBNOVU ŽALUDEČNÍ SLIZNICE
  • PODPORUJE DLOUHOVĚKOST
  • CHRÁNÍ NERVOVOU TKÁŇ
  • NEDOCHÁZÍ K USAZOVÁNÍ CHOLESTEROLU NA CÉVNÍCH STĚNÁCH
  • ULEVUJE PŘI HEMEROIDECH
  • ULEVUJE PŘI CHRONICKÝCH BOLESTECH KLOUBŮ

DÁVKOVÁNÍ

Pakliže neužíváte žádné jiné tuky, jedna čajová lžička denně pro 1 osobu je považována za ideální množství, maximálně se doporučuje použít 2 polévkové lžíce na osobu.

BALENÍ

250 g nebo 500g
 
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: