MÁSLO GHÍ ORGANICKÉ
Popis
Maharishi Ayurveda Organic Ghee je čisté kravské ghí, které obsahuje zdravé tuky a je skvělým zdrojem výživy pro tělo. Ghee má v ájurvédě zvláštní postavení a je považováno za posvátné. Kravské ghí známé v ájurvédě jako "Amritam" se doporučuje zařadit do každodenní stravy.
Vyrovnává Pitta a Vata dóšu v těle a zvyšuje Ojas a Sattvic guna v těle.
TUKY
Náš organismus ke své životaschopnosti potřebuje stálý přísun tuků s nenasycenými mastnými kyselinami, noboť jedině díky jim se pak tuky dokážou sloučit s bílkovinami a stávají se rozpustnými beze zbytku ve vodě. Náš organismus je pak dokáže vstřebat do všech svých tkání, až na úroveň kapilár.Takovéto tuky mají schopnost vázak kyslík a mohou být tedy na kapilární úrovni aktivní a dodávají lidkému tělu energii.
Na trhu vznila bohužel řada ztužených pokrmových tuků, ve kterých se jejich nenasycené mastné kyseliny připravují o své schopnosti vázat kyslík, zničí se jejich elektronové pole a jejich schopnosti slučovat se s bílkovinami, tedy i jejich rozpustnost v tekutinách živého organismu, což se v důsledku projevuje, při dlouhodobé konzumaci postupnou devastací našeho organismu. Takovým tukům se raději vyhýbejte.
CO JE GHÍ?
Tradiční ghí je máslo, ze kterého byla voda a mléčná sušina odstraněna jemným zahříváním. Jde o tzv. bezvodný tuk, který je vyčištěný a zbavený bílkovin, čímž se umožní jeho vysoká trvanlivost, nežlukne, nekazí se, ale přitom jsou zachovány všechny původní nenasycené mastné kyseliny jako u čerstvého másla.
Aby ghí mělo ty správně vlastnosti a účinky, je třeba, aby máslo, z kterého se ghí tepelným procesem vytváří, bylo z ověřitelného zdroje, kvalitní, vždy čerstvé a nejlépe z farem s ekologickým šetrným hospodářstvím. Proces přepouštění a čistění trvá tak dlouho, dokud je ghí skutečně bezvodé, což dle hustoty a množství másla může trvat i 6-10 hodin. Čím déle se přepouští, tím je bělejší a dle dávných ájurvédských spisů získává více vnitřního ohně AGNI, které naše tělo potřebuje ve všech metabolických procesech, tedy nejen v trávicích.
POUŽITÍ V AJURVÉDĚ
Ájurvédská kuchyně používá ghí už po tisíce let místo másla, oleje nebo tuku. Pro dušení, smažení a pečení, pražení koření, na chleba nebo toast samostatně nebo s kořením a přidává se k vařenému jídlu pro zvýšení chuti. Můžete jej použít k přípravě sofistikovaných, snadno stravitelných jídel. Zintenzivňuje chuť dušené zeleniny. Často se používá i místo másla na pečivo s černou solí nebo medem.
Ghí se také velmi osvědčilo používat jako mast, na rozdíl od masti ze sádla, je pokožkou plněvstřebatelné, bez škodlivých usazenin.
GHÍ S MEDEM PRO VAŠE DĚTI
Ghí s medem na krajíci rozpečeného chleba, je ten nejlepší energetický start do nového dne, je vhodnou výživovou kombinací pro děti - podporuje trávení a nevyžaduje při trávicím procesu v těle emulgátor žluč, protože se plně se vstřebá.
ZDROJ MLÉKA PRO VÝROBU GHÍ
Mléko, ze kterého pochází naše originální Ghí se odebírá z oblasti mnoha malých farem (kolem Wodensee). Má charakteristickou lehce ořískovou chuť a zlatavou barvu, a říká se, že čím menší je farma, tím lepší je jeho chuť. Čím déle prochází mléko kovovým potrubím, tím horší je jeho chuť. Máslo není homogenizováno a ghí z něj vyrobené má proto přirozenou krystalickou zrnitou strukturu, která je snadněji stravitelná. Nepoužívají se žádné průmyslové postupy - odstředivky, vakua a přidávání plynů - které umožňují rychlou a levnou výrobu ghí.
CERTIFIKACE 100% BIO
Originální Ayurveda Bio Ghí je vyrobeno přesně podle ajurvédských tradičních receptur, s láskou a péčí dle nejpřísnějších ekologických pravidel. Bez přidaných barviv, aromat a aditiv. Bez toxických těžkých kovů. Bez laktózy, cukru a lepku.
ZNÁMÉ ÚČINKY GHÍ DLE STARÝCH INDICKÝCH SPISŮ
- VYŽIVUJE, ZPRŮCHODŇUJE A REGENERUJE CÉVY
- MÁ PROTIVIROVÉ A PROTIRAKOVINOTVORNÉ VLASTNOSTI
- OBSAHUJE MINERÁLY - DRASLÍK, FOSFOR, HOŘČÍK, VITAMÍNY A,D a E
- ZLEPŠUJE ZRAK
- PODPORUJE ČINNOST JATER
- POSILUJE LEDVINY
- ZVYŠUJE IMUNITU
- ABSORBUJE A VYLUČUJE Z TĚLA TOXINY
- PODPORUJE PAMĚŤ, MYŠLENÍ A INTELIGENCI
- NAPOMÁHÁ PŘI RYCHLEJŠÍCH HOJENÍ TRŽNÝCH RAN
- OMLAZUJE A REGENERUJE ORGANISMUS
- ULEVUJE PŘI POPÁLENINÁCH, ODŘENINÁCH A SVĚDĚNÍ POKOŽKY
- PROČIŠŤUJE ŽLUČOVÉ CESTY A JÁTRA
- ZAJIŠŤUJE OBNOVU ŽALUDEČNÍ SLIZNICE
- PODPORUJE DLOUHOVĚKOST
- CHRÁNÍ NERVOVOU TKÁŇ
- NEDOCHÁZÍ K USAZOVÁNÍ CHOLESTEROLU NA CÉVNÍCH STĚNÁCH
- ULEVUJE PŘI HEMEROIDECH
- ULEVUJE PŘI CHRONICKÝCH BOLESTECH KLOUBŮ
DÁVKOVÁNÍ
Pakliže neužíváte žádné jiné tuky, jedna čajová lžička denně pro 1 osobu je považována za ideální množství, maximálně se doporučuje použít 2 polévkové lžíce na osobu.
BALENÍ
250 g nebo 500g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.